SZC logo

Kecskeméti SZC

OM kód: 203041/002 | 6090 Kunszentmiklós, Apostol P. u. 2-6.

Intézmény logo

Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2024. ápr. 15.


VG

    Üzemlátogatáson jártunk Szerbiában, Ada városban

    Az Erasmus+ tanulói mobilitás keretében április 15-én délután tanulóinkkal látogatást tettünk a szerbiai Ada település iparterületén található Zupcanik üzemben.

    Üzemlátogatáson jártunk Szerbiában, Ada városban

    Zupcanik

     A második generációs családi vállalkozást egy ikerpár vezeti jelenleg, akik maguk is kiveszik a részüket a munkából a tervezéstől a kivitelezésig, minden gépen tudnak munkát végezni az üzem teljes területén. Egyikük volt a kalauzunk a látogatás során. A Zupcanik magyarul „fogaskerék” elnevezés hűen tükrözi a termelési profilt. Egyedi megrendeléseket fogadnak a világ minden tájáról. Hírnevük Alaszkáig is elért, érkezésünkkor egy mexikói szakemberrel egyeztett a cég. A vállalkozás nem illeszkedik a tömegtermelés folyamatába. Ők azok, akik a már lehetetlennek tűnő projekteket megvalósítják magas színvonalú szakmai tudásukkal a tervezés folyamatától kezdve a kivitelezésig, akár a próbatesztet is beleértve. A bejárás során a tenyérbe illeszkedő fogaskerekektől kiindulva szemügyre vettük a méter átmérőnél nagyobb termékek gyártását is.  A bemutató során nem csupán a CNC eszterga, CNC marógépek és csigakerék fogazógépek működési elvét ismerhettük meg, hanem anyagismerettel is foglalkoztunk. Kovácsolt bronz végterméket, textolit alapanyagot is láthattunk az üzemben. A szikravágó működési elve felelevenítette a fémek kristályrácsaival kapcsolatos ismereteinket. Megtekintettük a hegesztő állomást és a kemencéket is, ahol edzéssel, cementálással alakítják ki a terméktől elvárt tulajdonságokat. A tulajdonos a végén még arra is sort kerített, hogy állásinterjú tapasztalatait megossza velünk, elmesélte a legnagyobb bakik mellett a legfontosabb tudnivalókat is. Hasznos tanácsokkal látta el hegesztő és villanyszerelő tanulóinkat, akik hamarosan fiatal munkavállalóként ebben a helyzetben kell, hogy helyt álljanak. A stabil szakmai tudás mellett nagyon fontos az innovatív hozzáállás, hangsúlyozta a tulajdonos. Nagyon jól éreztük magunkat a gyárlátogatás során. Sokrétű szakmai tapasztalatot szereztünk.

    A cég termékköre színes palettát mutat:

    • Egyedi és kis sorozatú pótalkatrészek gyártása hajtóművekhez, ipari, építőipari, mezőgazdasági gépekhez, valamint járművekhez
    • Differenciálművek, bolygóművek, hajtóművek teljes felújítása
    • Gépek tervezése és gyártása
    • Minden típusú fogaskerék gyártása
    • Fogazott alkatrészek gyártása
    • Nem szabványos alkatrészek gyártása
    • Segéd szerszámok, alkatrészek tervezése és legyártása

    (A gyártási folyamatról készült képek forrása a cég honlapja. https://www.zupcanik.com/technologiai-lehetosegek/ )

     

     

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    SZKTV Verseny eredményeink hegesztő szakmában

    SZKTV Verseny eredményeink hegesztő szakmában

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV).

    2024. máj. 1.


    VG

    Tanulmányi kiránduláson vettünk részt a Pridgeon &Clay Kft-nél

    Tanulmányi kiránduláson vettünk részt a Pridgeon &Clay Kft-nél

    2024.03.14.-én a 2/10/1 hegesztő osztállyal tanulmányi kirándulásra mentünk a Pridgeon &Clay Kft , préstechnikával előállított autóipari termékek gyártásával foglalkozó, amerikai tulajdonú cég apostagi üzemébe.

    2024. ápr. 30.


    VG

    Kollégánk az iskolánkban végzett feladataiért rendőrségi elismerésben részesült

    Kollégánk az iskolánkban végzett feladataiért rendőrségi elismerésben részesült

    A bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettese Töreki Sándor. r. vezérőrnagy a Rendőrség Napja, április 24-e alkalmából szolgálati feladatok hosszabb időn át történő, - az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadói tevékenység - eredményes végzéséért emléktárgyat adományozott Gyimesi László r. őrnagy kollégánknak, aki nálunk közszolgálati alapismeretek tantárgyat oktat a Rendészet és közszolgálat képzésünkben résztvevő tanulóinknak.

    2024. ápr. 29.


    RG


    Partnereink

    SZC logo

    Kecskeméti SZC


    Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum

    6090 Kunszentmiklós, Apostol P. u. 2-6.

    Telefon: 76/550-180

    E-mail: viragh(kukac)kecskemetiszc.hu

    OM azonosító: 203041/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: Fnysz: E-001288/2015


    2024Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum